fbpx
Сьогодні
22:55 21 Кві 2021

Арахамія заявив, що Тищенко та Шевченко мають понести відповідальність за свої дії

Фото: sluga-narodu.com

Народні депутати від "Слуги народу" Микола Тищенко та Євген Шевченко, які стали фігурантами гучних скандалів, мають понести відповідальність за свої дії.

Про це на телеканалі "Україна 24" заявив глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Коментуючи вчинок Тищенка, якого викрили в грубому порушенні правил карантину, Арахамія зазначив, що "це не можна робити":

"Треба, щоб він добровільно, щоб не навантажувати систему покарань, взяв на себе максимальне покарання, яке передбачене законом, і заплатив у бюджет. Далі – щоб він пішов і на таку саму суму покарання, або вдвічі більше, купив дрони, поїхав на фронт і вручив хлопцям. Нехай відпрацьовує. Тому що, мені здається, таким чином, як він робить, а потім ще в "Фейсбуці" відмазки пише – такого не має бути".

За його словами, нардеп Шевченко, який поїхав у Білорусь в гості до Олександра Лукашенка, "з точки зору закону не порушив нічого".

"Але він взяв на себе абсолютно невластиву функцію – поїхав до іншого президента. Мені взагалі цікаво, чому президент депутата прийняв? Може, він хотів показати, що його взагалі хтось сприймає, бо це депутат від партії влади. Він почав спілкуватись з Лукашенком про геополітику, економічні відносини, план щодо Донбасу – взагалі Шевченко до цього не має жодного стосунку. Я вважаю, що це більше порушення (за порушення Тищенка – ред.). Пан Тищенко має нести адміністративну і політичну відповідальність. Що стосується пана Шевченка – ну це взагалі неприйнятно", – заявив Арахамія.

Як повідомляла Рубрика, 19 квітня після публікації інформації і фотографій з вечірки поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Виявилося, що незважаючи на локдаун у Києві, народний депутат Микола Тищенко організував закриту вечірку на честь дня народження своєї дружин у Fairmont Grand Hotel Kyiv. Гості святкування, судячи з усього, ігнорували протиепідемічні заходи.

Перший заступник голови парламентської фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що фракції потрібен час, щоб розібратися: чи дійсно Тищенко організував святкування в розпал локдауна.

Нагадаємо, що Тищенко – не тільки заступник голови президентської фракції, а й кум Андрія Єрмака, керівника Офісу президента.

Також зазначимо, що минулого року Тищенко вже потрапляв в подібний скандал. Тоді його ресторан "Велюр" в центрі Києва продовжував роботу, ставши місцем зустрічі бізнесменів та політиків. За словами депутата, в "Велюрі" засідав "штаб з боротьбі з коронавірусом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: