fbpx
Сьогодні
17:50 21 Кві 2021

Акція за Стерненка: суд звільнив активіста Ратушного з-під цілодобового домашнього арешту

фото: Укрінформ

Київський апеляційний суд звільнив з-під цілодобового домашнього арешту Романа Ратушного — голову громадської організації «Захистимо Протасів Яр». Такий запобіжний захід йому обирали 29 березня за підозрою у хуліганстві під час акції під Офісом президента 20 березня в підтримку Сергія Стерненка.

Про це йшлося у трансляції засідання суду.

Адвокатка Ратушного Євгенія Закревська під час засідання оголосила понад 10 людей, які були готові взяти активіста на поруки. Це зокрема народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин, член цієї ж партії Сергій Притула, співкоординаторка ГО «Захистимо Протасів Яр» Юлія Бартле, поет і журналіст Дмитро Лазуткін, краєзнавець Олександр Михайлик.

Прокурори з переглядом запобіжного заходу не погодились. Наполягали на тому, що рішення Печерського районного суду, за яким Ратушний мав цілодобово перебувати вдома і носити електронний браслет, було законним.

Суддя постанову суду першої інстанції врешті скасувала. Наразі Ратушному не обрано жодного запобіжного заходу.

Як повідомляла Рубрика, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція "Не чуєш? Побачиш!" на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

23 березня на Фейсбук-сторінці заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і на Ютуб-каналі Нацполіції було оприлюднено відеоролик про мітинг під Офісом Президента 20 березня, в якому стверджується, що організатори акції планували спровокувати насильство, а також вказано імена деяких учасників, зокрема і Ратушного.

24 березня активісту та голові ініціативи "Захистимо Протасів яр" Роману Ратушному повідомили про підозру.

26 березня активіст Ратушний заявив відвід судді Печерського районного суду Києва Крістіні Константіновій, яка мала розглядати питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

29 березня Печерський райсуд Києва продовжив засідання з обрання запобіжного заходу активісту Роману Ратушному. Він попросив суд не обирати запобіжний захід взагалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: