fbpx
Сьогодні
18:34 20 Кві 2021

"Їхав не в Москву, а на чемпіонат Європи": український важкоатлет прокоментував свій тріумф у Росії

Фото: instagram.com/dmitryichumak

Український важкоатлет Дмитро Чумак пояснив, що взяв участь в чемпіонаті Європи в Москві, щоб потрапити на Олімпійські ігри.

Про це повідомляє "Трибуна".

"Це кваліфікаційний турнір до Олімпіади. Я їхав не в Москву, а на чемпіонат Європи. Якби там не проходила кваліфікація, то я б просто пропустив ці змагання, як пропускав раніше багато інших Євро. Повірте, якби була можливість не їхати, я б так і зробив. Пишуть, що я поїхав туди заробити гроші. Які гроші? Щоб ви розуміли, Міністерство молоді та спорту абсолютно це ніяк не фінансує. Якби чемпіонат проходив в іншій країні, я б поїхав туди. На жаль, Європа була в Москві", – сказав Дмитро Чумак.

Важкоатлет також пояснив, що турнір організовували не росіяни.

Якщо відмовляєшся від цього турніру, просто пролетиш повз Олімпіаду. Невже українцям не буде приємно, якщо наш прапор піднімуть в Токіо? Можливо, хтось не знає, що організацією чемпіонату Європи займається Європейська федерація важкої атлетики, яка знаходиться в Будапешті. Саме вони вибирають місто-господар турніру. Це не росіяни нас приймали і ми не їхали до них в гості. Якщо зараз не пройти відбір на Олімпійські ігри, то будуть говорити, що наші здалися. Все одно не все зрозуміють і будуть писати про зраду", – завершив думку Чумак.

Українець показав найкращий результат у поштовху (229 кг) та четвертий у ривку (181 кг). Суми у 407 кг вистачило для здобуття золотої медалі у двоборстві.

Дмитро Чумак втретє став чемпіоном Європи. У 2017 році він переміг у категорії до 94 кг, а на ЧЄ-2019 – у вазі до 102 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: