fbpx
Сьогодні
21:33 20 Кві 2021

"Європейці вдають, що війни немає": Гончаренко про скандал з прапором України в ПАРЄ

Член делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко звинуватив ПАРЄ в подвійних стандартах.

Таку заяву Гончаренко зробив на телеканалі "Україна 24", коментуючи скандал через демонстрацію українського прапора на засіданні ПАРЄ.

"Я розцінюю це як зразок подвійних стандартів. Тому що вчора вірменські колеги виступали, демонстрували світлини вбитих солдатів, російські делегати вмикаються під двоголовим орлом, і щось ніхто їм не робить жодних зауважень, ніхто не перериває, все добре. Я продемонстрував національний прапор своєї держави, це не плакат, не щось інше", – підкреслив нардеп.

Як пояснив Гончаренко, він продемонстрував прапор "зі зрозумілою метою":

"Річ у тому, що розглядалася доповідь про стратегічні пріоритети Ради Європи, де можна знайти все що завгодно. Важливі питання – зміни клімату, штучний інтелект. Але ви там не знайдете ані слова про те, що стратегічним пріоритетом є територіальна цілісність країн-членів Ради Європи, що має бути мирне вирішення конфліктів. Всі ці питання для України – номер один".

За словами депутата, "європейцям простіше закрити очі й удати, що немає війни, нічого немає. Але вона є, нас вбивають, і ми не можемо про це мовчати".

"Думаю, після цього випадку ми обов'язково доб'ємося роз'яснення, повинні бути чіткі правила для всіх. Якщо буде правило, щоб ніхто не міг демонструвати нічого – ну ок, будемо дотримуватися. Але не можна, щоб одним було можна, іншим не можна. Це виглядає як упередження. Але найголовніше – я доніс свою думку", – сказав він.

Нагадаємо, Президент ПАРЄ Хендрік Демс зупинив виступ нардепа Олексія Гончаренка і пригрозив дисциплінарними санкціями за те, що нардеп показав прострілений прапор України з фронту на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що група "Балтик+" ініціювала підписання заяви ПАРЄ про засудження дій Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: