fbpx
Сьогодні
20:29 20 Кві 2021

Україну обрано до складу Виконавчої ради ООН-Жінки

Фото: UN Women

20 квітня Економічна і Соціальна Рада ООН обрала Україну до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки, а також переобрала на трирічний термін до складу Виконавчої ради Програми розвитку ООН (ПРООН), Фонду ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА), Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС).

Про це пише МЗС України.

"Обрання України до складу керівного органу ООН-Жінки стало підтвердженням послідовного дотримання нашою державою стратегічного курсу із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на національному та міжнародному рівнях. У складі Виконавчої ради українська сторона продовжить зміцнювати жіноче лідерство та просувати участь жінок у політичних процесах, зокрема в контексті реалізації порядку денного "Жінки. Мир. Безпека". Востаннє Україна була представлена у Виконавчій Раді ООН-Жінки у 2011-2013 роках", – йдеться у повідомленні.

Основним завданням українського членства в складі Виконавчої ради ПРООН, ЮНФПА, ЮНОПС стане підвищення ефективності оперативної діяльності системи розвитку ООН, надання державам-членам допомоги для економічного відновлення після пандемії COVID-19.

"Україна входить до тридцяти країн, на території яких реалізуються найбільші проєкти за підтримки ООН. Наша держава особливо зацікавлена в тому, щоб оперативна діяльність ООН була ефективною і орієнтованою на результат, усувалися дублювання і не допускалися прогалини у взаємодії агенцій в країнах перебування", – підкреслюють у МЗС.

Впродовж наступних кількох років агенції ООН в Україні продовжать надавати допомогу українському уряду з метою подолання негативних наслідків в соціально-економічній сфері на тлі поширення коронавірусу. Іншими напрямами посиленої взаємодії стануть розвиток демократичного врядування, стале економічне зростання, зайнятість населення, зелена енергетика та сучасні технології.

Зазначені проєкти реалізуються в межах рамкової програми партнерства Уряду України та ООН на 2018-2022 роки із бюджетом у 667 млн. дол. США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: