fbpx
Сьогодні
16:27 20 Кві 2021

У ТКГ назвали підсумки екстреного засідання щодо Донбасу

Фото Reuters

У Тристоронній контактній групі щодо Донбасу відбулося екстрене засідання підгрупи з безпеки у зв'язку з тим, що в ОРДЛО загинув мирний житель.

Подробиці повідомив "Україна 24" член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

"Це було засідання підгрупи з безпеки, тобто військові збиралися. Єдине, що я можу сказати з обережною дипломатичністю, що все-таки конкретних результатів досягнуто не було. І, в принципі, дивно було б їх очікувати, якщо навіть зовнішньополітичні радники "нормандської четвірки" не змогли домовитися щодо конкретних результатів. Але сам факт того, що підгрупа зібралася, тим більше зібралася за формальним приводом, це вбивство на тому боці мирного жителя, можна розцінювати позитивно, оскільки Україна саме і виступає з пропозицією після кожного летального випадку збиратися підгрупі з безпеки і з'ясовувати це питання", – розповів Гармаш.

На запитання, чи змінилася риторика противника на переговорах, член української делегації відповів:

"Якщо ми говоримо про так званих представників ОРДЛО з Росії, то вони дійсно стали трошки нахабніші. Якщо ми говоримо про представників саме Росії, я б не сказав, що вони більш зухвало поводяться, думаю, навіть навпаки – вони відчули більш напружену ситуацію, вона змушує більш конструктивно підходити до вирішення питань. З іншого боку, у мене все більше складається враження, що це була гра м'язами, спрямована не так на реальну військову ескалацію, а на отримання дипломатичних результатів, дзвінок Байдена Путіну. Від України вони хочуть суб'єктивізації ОРДЛО, в чому і виникає затримка ТКГ".

За даними глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, нині на кордоні України та в Криму знаходяться понад 100 тисяч російських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: