fbpx
Сьогодні
16:39 20 Кві 2021

Окупанти посилюють вербування жителів Донбасу на "військову службу", – розвідка

Командування російських окупаційних військ з 20 квітня посилює заходи з вербування місцевого населення на так звану "військову службу" до лав бойовиків.

Про це повідомило ГУ розвідки Міністерства оборони України.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ з 20 квітня посилює заходи з вербування місцевого населення на військову службу до з'єднань і частин першого та другого армійських корпусів.

Так звані "військові комісаріати" окупантів на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях зобов'язані протягом десяти днів уточнити списки та наявність осіб, які призиватимуться примусово.

Також, відзначається постійне збільшення небойових втрат серед особового складу у підрозділах противника. Минулого тижня кількість небойових втрат збройних формувань Російської Федерації склала: безповоротних — 7, санітарних — 16. Через поширення фейкових повідомлень і безпідставних звинувачень у російських та місцевих ЗМІ, окупанти намагаються перекласти відповідальність за загибель та поранення найманців на ЗСУ", – зазначається у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, раніше розвідка сповіщала, що російська пропаганда витрачає значні кошти на інформаційну продукцію для створення оманливої загрози розгортання бойових дій нібито з вини України.

Зокрема, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для зйомок фейкових репортажів імітують ремонт бомбосховищ, медичних закладів. Також, посилюють режим охорони адміністративних будівель та об'єктів зберігання продовольчих резервів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: