fbpx
Сьогодні
08:49 20 Кві 2021

Естонія готова надати притулок Навальному, - МЗС

Естонія готова надати притулок російському опозиціонеру Олексію Навальному. Однак якщо він про це попросить.

Про це заявила міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс в інтерв'ю виданню ERR.

"Естонія б серйозно розглянула це питання. Однак саме Олексію Навальному вирішувати, на якій країні він би хотів звернутися, якщо Росія його випустить", – заявила вона.

Міністр відзначила, в Європейському союзі виступили зі спільною заявою, в якій засудили порушення прав людини в Росії у зв'язку з затриманням Навального.

"Ми бачимо, як погіршилося його здоров'я. Росія повинна деескалірувати військову діяльність у прикордонних районах України, дотримувати норми міжнародного права і припинити порушення прав людини", – підкреслила Лійметс.

З кінця лютого Навальний перебуває у виправній колонії в Покрові Володимирської області Росії. За словами його соратників, у результаті в політика погіршилося здоров'я, почалися сильні болі в спині і нозі.

У кінці березня Навальний в колонії заявив про розвиток хвороби та відсутність лікування. Він підозрює защемлення нерва, унаслідок якого втратив чутливість у нозі та не може нормально ходити, але адміністрація колонії надає йому лише знеболювальне.

31 березня Навальний оголосив голодування. Він вимагає від адміністрації колонії надати йому належну медичну допомогу. Вже 5 квітня політик заявив, що у нього може бути туберкульоз. 7 квітня адвокати Навального розповіли, що у політика на МРТ виявили дві грижі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: