fbpx
Сьогодні
19:09 20 Кві 2021

У РНБО розповіли про сценарії реагування на стягування військ Росії

Фото ОПУ

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) готує різні сценарії реагування на стягування військ Росії до кордонів України. Ситуація моніториться цілодобово.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на зустрічі з главою Бюро нацбезпеки Польщі Павелом Солохом, передає пресслужба відомства.

Повідомляється, що сторони обговорили обстановку в регіоні, особливу увагу приділивши питанню ескалації гібридної агресії Росії та загострення на лінії розмежування на Донбасі, а також ситуації в окупованому Криму.

За словами Даніловв, Росія накопичила велику кількість військ на кордоні для провокацій, угрупування налічує десятки тисяч військовослужбовців.

"Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування", – сказав він, додавши, що українська армія зразка 2014 і 2021 – це зовсім різні армії.

Данілов також висловив вдячність країнам НАТО за допомогу і надію на подальше поглиблення співпраці. Своєю чергою, Солох запевнив у підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, підкресливши, що Росія несе відповідальність за ескалацію напруги.

За даними глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, нині на кордоні України та в Криму знаходяться понад 100 тисяч російських військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: