fbpx
Сьогодні
19:32 19 Кві 2021

Путін прийняв запрошення президента Байдена виступити на кліматичному саміті

Президент РФ Володимир Путін виступить на саміті з питань клімату в форматі відеоконференції, який скликає США. Саміт відбудеться 22 квітня.

Це підтвердили у пресслужбі Кремля, пише ДТ.

У Кремлі повідомили, що Путін "викладе підходи Росії в контексті налагодження широкого міжнародного співробітництва, спрямованого на подолання негативних наслідків глобальної зміни клімату".

Президент США Джо Байден ще в березні запросив своїх колег з Китаю Сі Цзіньпіна і Владіміра Путіна на віртуальний кліматичний саміт. Всього на зустріч запросили лідерів 40 країні.

При цьому за даними The Guardian, відповідальний Байдена по боротьбі зі зміною клімату Джон Керрі поїхав в Шанхай, намагаючись посилити співпрацю з Китаєм напередодні глобального кліматичного саміту.

Сам же Байден заявляв про те, що США і РФ можуть разом займатися глобальними проблемами, серед яких і кліматичні зміни.

Варто зазначити, що Байден стримав свою передвиборну обіцянку знову приєднатися до Паризької угоди з клімату у свій перший день в Білому домі після того, як Трамп відмовився від угоди.

Повернення найбільшої економіки світу і другого за величиною джерела викидів вуглекислого газу набрати чинності 19 лютого та означає, що майже всі країни світу тепер є сторонами угоди, підписаної у 2015 році.

Як повідомляла Рубрика, 15 квітня президент Джо Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, в тому числі видворення російських дипломатів, через дії уряду і розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: