fbpx
Сьогодні
16:52 19 Кві 2021

"Нормандський саміт": у Німеччині заявили, що дати поки що немає

Фото Reuters

Можливість проведення нового саміту в нормандському форматі обговорювалася під час консультацій в Єлисейському палаці 16 квітня, але дату поки що не визначено.

Про це розповів журналістам міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, пише "Інтерфакс-Україна".

«Про це йшлося під час візиту президента Зеленського у Париж, канцлерка Меркель брала участь по відеозв'язку. Ми будемо зараз говорити один з одним на робочому рівні про те, чи доречна зустріч нормандського формату, неважливо, на якому рівні… результату поки немає», – каже міністр.

На думку Мааса, на сьогодні, щоб зняти напруженість на російсько-українському кордоні і повернути дію режиму припинення вогню в Донбас, вистачить засідань Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

«Ми вважаємо у цій ситуації цей формат відповідним тому, щоб внести вклад в деескалацію ситуації», – додав він.

Маас вважає за необхідне продовжувати закликати всі сторони конфлікту до припинення провокацій і повернення до планів реалізації Мінських угод. «Ми вважаємо, що конфлікт може бути вирішений у дипломатичний спосіб», – додав міністр.

Раніше у розмові з президентом РФ Владіміром Путіним канцлерка Німеччини чітко вказала на відповідальність Росії до загострення в Донбасі та закликала його до деескалації. У тому, що деескалація на сході України залежить від ухвалених у Кремлі рішень, переконані й Сполучені Штати. Однак голова МЗС Німеччини знову використав формулювання із закликом до «обох сторін».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: