fbpx
Сьогодні
13:26 19 Кві 2021

Коломойський купляв заводи та нерухомість у США за гроші, виведені з "Приватбанку", – розслідування

English version here

З 2006 по 2016 роки український олігарх Ігор Коломойський із партнерами заволодів 13 сталеливарними заводами у різних регіонах США, які вони придбали за кошти, незаконно виведені з "ПриватБанку".

Як зазначає "Громадське", про це вказано у розслідуванні газети Pittsburgh Post-Gazette, яке провели на основі судових документів, звітів федеральних розслідувальних органів, розмов зі співробітниками численних підприємств тощо.

Зокрема, Коломойський заволодів сталеливарним заводом Warren Steel Holdings LLC в Огайо, а це зараз один із ключових об'єктів, які розслідує Міністерство юстиції США.

Також олігарх купив п'ять офісних висоток у середмісті Клівленда, два офісні парки, престижний готель на 484 кімнати з видом на набережну та завод із закритими віконницями "Моторола" з двома вертодромами.

Журналісти вказують, що вибухи та деякі порушення безпеки на заводах вказують на вплив фінансових злочинів, таких як відмивання грошей, на звичайних працівників.

Зокрема, вони згадують вибух у 2010 році, коли на одному з заводів був важко поранений млинар Браян Шаффер. Травмування призвело до трьох операцій на спині та чотирьох — на шиї, і зараз він має інвалідність.

Розслідувачі пишуть, що федеральні інспектори з безпеки виявили серйозні порушення на цьому об'єкті, в той час, як фахівці з охорони навколишнього середовища штату вказували на значні проблеми з небезпечними відходами, які залишалися там роками.

Газета Pittsburgh Post-Gazette звертає увагу, що дії Коломойського розслідує департамент юстиції США та правоохоронні органи України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: