fbpx
Сьогодні
22:07 19 Кві 2021

Керівництво САП вдруге скасувало рішення про закриття справи "Роттердам+"

В.о. голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Грищук вдруге скасував рішення про закриття справи «Роттердам+». Він також скасував постанову про відновлення розслідування, що передувало закриттю.

Про це пише пресслужба НАБУ.

«Таким чином, слідство не втратило дорогоцінні процесуальні дані, які необхідні для його завершення і направлення справи до суду», — повідомили в НАБУ.

У НАБУ нагадали, що старший у групі прокурорів Віталій Пономаренко вже тричі закривав справу «Роттердам+» : у серпні 2020 року, січні та квітні 2021 року. У першому випадку рішення прокурора скасував Вищий антикорупційний суд, у другому і третьому – в.о. голови САП.

«НАБУ вкотре закликає генпрокурора Ірину Венедіктову замінити старшого групи прокурорів у справі« Роттердам+». Адже поведінка цього прокурора свідчить про його упередженість. Зараз тільки у генпрокурора є можливість замінити Пономаренка, проте вона уникає прийняття відповідного рішення», — заявили в НАБУ.

У Бюро наполягають, що сукупність зібраних слідством доказів є достатньою для того, щоб обгрунтованість висунутих обвинувачень визначав суд.

Нагадаємо, що справу "Роттердам +" вже втретє закрили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: