fbpx
Сьогодні
11:55 19 Кві 2021

Ескалація на сході: в Україну їдуть керівники парламентів Польщі та Литви

English version here

Віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська та заступник голови Сейму Литви Пауліс Саударгас упродовж 19-24 квітня перебуватимуть з візитом в Україні.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на прес-службу Сейму Польщі.

"Візит пов'язаний ситуацією в регіоні, яка є динамічною", – повідомили у нижній палаті польського парламенту.

Як зазначається, зустрічі та поїздки в Україні відбуватимуться у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва). З українського боку в них братиме участь перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

У коментарі РАР Госєвська повідомила, що візит в Україну буде елементом "вираження солідарності з Україною" і "протидії російській агресії".

"Україна має знати, що вона не сама, і щоб Володимир Путін усвідомлював: чергові кроки проти України викличуть рішучий протест", – повідомила віцемаршалок Сейму РП.

За її словами, після завершення візиту українські, польські та литовські політики приймуть спільну декларацію.

Госєвська повідомила, що це перший такого роду візит в рамках Люблінського трикутника. Вона додала, що він здійснюється за її ініціативою.

Довідка

Люблінський трикутник є форматом тристоронньої співпраці України, Польщі та Литви, започаткований главами МЗС трьох країн в липні 2020 року у Любліні. Метою створення нового формату є поглиблення, політичної, економічної і суспільної співпраці між трьома країнами та підтримка євроатлантичних прагнень України.

Раніше повідомлялося, що за особистої участі та сприяння Госєвської польські та українські волонтери провели з полоненими понад 60 інтерв'ю, а також було складено доповідь "Російські воєнні злочини в Україні в 2014 році".

У 2016 році польська політик особисто передала цю доповідь до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. У січні цього року вона повідомила, що МКС взяв до уваги цю доповідь при розгляді матеріалів щодо злочинів на сході України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: