fbpx
Сьогодні
10:29 19 Кві 2021

Експрезидент Естонії запропонував заборонити всім росіянам в'їзд до Євросоюзу

Колишній президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес закликав відреагувати на агресивні дії Росії. Зокрема, ексглава держави запропонував ввести заборону на в'їзд до Євросоюзу для всіх росіян.

Таку пропозицію Ільвес висловив у Твіттер.

"До вторгнення в Крим ці люди зухвало вимагали безвізового режиму з Євросоюзом. Треба просто заморозити всі візи, крім екстрених випадків в родині. На кону безпека Європи. Досить", – написав Ільвес.

Звісно, що від такого покарання постраждають пересічні росіяни, проте поведінка Росії на міжнародній арені вимагає відповіді.

"Збивання цивільних авіалайнерів, отруєння та вбивства людей у Європі, вторгнення та окупація країн. Для мене це звучить як держава-парія", – зазначив Ільвес.

Довідка

Термін " держава-парія" використовується для опису нації, яка не приймається або не визнається більшістю урядів у всьому світі.

Інші країни виправдовують ідентифікацію нації як держави-парії, стверджуючи, що нація порушує встановлені міжнародні норми як на національному, так і на міжнародному рівні.

Країни-парії можуть мати політику, яка порушує права світу або велику групу націй, наміри розширити свою територію, утриматися від дипломатичних відносин з сусідніми країнами або стати загрозою для світу, якщо вона отримає ядерну зброю.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: