fbpx
Сьогодні
20:36 19 Кві 2021

Боррель заявив, що ЄС не планує розширювати санкції проти Росії

Європейський союз не планує поки розширювати санкції проти Росії за концентрацію збройних сил на кордоні з Україною, заявив високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель.

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з міністрами закордонних справ блоку, передає "Радіо Свобода".

«Поки не було кроків в бік розширення санкцій проти Росії. Це може змінитися, але ситуація така, як я її описую », – сказав дипломат.

Під час свого виступу Боррель повідомив, що Росія, за його даними, сконцентрувала 150 тисяч своїх військових на кордоні з Україною і в окупованому Криму.

«Ми повинні відзначити стриману реакцію України і закликаємо Росію знизити напругу. Повідомлення всіх міністрів було дуже чітким: в черговий раз висловити потужну підтримку українському суверенітету і територіальної цілісності. Знову ж, сюди входить невизнання нелегальної анексії Криму і заклик до повного виконання Мінських угод. Ми продовжимо підтримувати зусилля «нормандського формату». Ми також посилимо дипломатичні зусилля для відновлення територіальної цілісності України », – сказав Боррель.

Він додав, що представники Євросоюзу візьмуть участь у саміті «Кримської платформи» 23 серпня. У той же час голова зовнішньополітичної служби блоку вказав на необхідність прискорити реформи в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: