fbpx
Сьогодні
Фото 15:13 18 Кві 2021

Супутник зафіксував масштабний військовий табір в окупованому Криму

На захопленому Росією півострові окупанти побудували величезне військове містечко, що складається з основної та додаткової частин.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Видання пише, що військовий табір розкинули приблизно за 30 кілометрів від села Марфівка, яке розташовується неподалік Керчі.

Згідно з супутниковими знімками, ще 15 березня територія була порожньою, а до 2 квітня там з'явилися транспортні засоби та надбудови.

Російський табір у Криму зі супутника

Журналісти зазначають, що, відповідно до знімків за 13 квітня, військовий табір огородили, а крім надбудов, там розмістили приблизно тисячу військових машин. Також кажуть, що трохи далі від табору є ще один, менший.

Російський табір у Криму зі супутника

Розслідувачі Conflict Intelligence Team зазначають, що, ймовірно, Der Spiegel показало табір військових із частини 58-ї армії з Північного Кавказу. Про перекидання цієї частини в анексований Крим повідомляв Південний військовий округ РФ.

На знімках табору не видно важкої техніки: наприклад, танків і самохідних артилерійських установок, які перекидали в Крим разом із частиною 58-ї армії, кажуть у CIT.

Російський табір у Криму зі супутника

"Це дозволяє припустити, що перед нами не єдиний табір частин, перекинутих з Північного Кавказу", — зазначили розслідувачі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: