Росія готує відповідь на видворення своїх дипломатів із Чехії

Російські посадовці обіцяють пропорційну відповідь на висилку 18 дипломатів з Праги у зв'язку зі звинуваченнями в організації російськими агентами вибуху на складах боєприпасів у комплексі Врбетице в 2014 році.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький підкреслив, що "висилка 18 співробітників дипмісії – серйозний удар по двосторонніх відносинах з Росією". "Як і прийнято в таких випадках, заходи у відповідь з нашого боку обов'язково будуть", – сказав він.

МЗС Росії назвало "фокусами" рішення країни про висилку і попередило про наслідки. "Празі добре відомо, що піде за подібними фокусами", – сказала журналістам офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Владімір Джабаров назвав абсурдними заяви Праги про причетність розвідників РФ до вибуху і заявив, що відповідь Росії на висилку її 18 дипломатів має бути пропорційно.

"Я навіть не знаю, скільки тут у них народу працює, посольство Чехії невелике. Може бути, потрібно діяти за процентним співвідношенням кількості працюючих в посольстві", – зазначив він.

Водночас, російське дипломатичне джерело натякнуло агентству "Интерфакс", що може йтися і про закриття посольства Чехії.

За його словами, у Празі, "мабуть, вирішили закрити своє посольство в Москві". У дипломатичній практиці, коли одна держава ухвалює рішення про висилку дипломатів, це зазвичай тягне за собою дзеркальну відповідь країни, у якій вислані дипломати працювали. Те саме стосується роботи дипломатичних місій.

Нагадаємо, 17 квітня Чехія повідомила, що висилає з країни 18 дипломатів посольства Росії в Празі, пов'язаних з російськими спецслужбами.

Причиною таких заходів стала підозра в причетності Головного управління Генштабу Росії до вибухів складів боєприпасів у Врбетіце у 2014 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Останні масовані ворожі атаки завдали енергетиці збитків на понад 1 мільярд доларів, – Галущенко

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

В окупованому Бердянську знищили організатора катівні, – ГУР

Українська розвідка підтвердила, що у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області ліквідували зрадника - організатора катівні.… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Харків: є поранені, пошкоджено інфраструктуру

Російські війська на Великдень, 5 травня, атакували центр Харкова. У результаті обстрілу - багато поранених.… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У британській розвідці проаналізували намагання рф провести першу мобілізацію на окупованій частині Запорізької області

Розвідувальна спільнота Великої Британії проаналізувала наміри російської федерації провести військовий призов на окупованій нею частині… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.