fbpx
Сьогодні
17:57 18 Кві 2021

Прем'єр Чехії пообіцяв розсекретити інформацію про вибух боєприпасів, до якого причетна Росія

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш пообіцяв розсекретити інформацію про вибух на складі боєприпасів, у причетності до якого підозрюють російські спецслужби.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, влада Чехії розсекретить матеріали про вибух на складі боєприпасів, у причетності до якого підозрюють співробітників російських розвідслужб.

19 квітня Кабінет Міністрів вивчить матеріали справи, зібрані Службою безпеки та інформації Чехії (BIS), і обговорить їх.

"Досьє обговорюватимуть в уряді в понеділок, тому що інші міністри його не бачили, і я хочу, щоб дані були розсекречені", – сказав Бабіш.

Він пообіцяв, що чехи потім отримають можливість ознайомитися з розсекреченими документами.

"Громадськість зможе отримати уявлення про це", – зазначив глава уряду.

У відповідь на запитання, чи буде вжито додаткових заходів, він заявив, що вважає адекватною відповіддю вислання 18 російських дипломатів.

Також Бабіш додав, що вже поінформував союзників в Європейському Союзі і повідомив про справу голову Євроради Шарля Мішеля.

Нагадаємо, 17 квітня Чехія повідомила, що висилає з країни 18 дипломатів посольства Росії в Празі, пов'язаних з російськими спецслужбами.

Причиною таких заходів стала підозра в причетності Головного управління Генштабу Росії до вибухів складів боєприпасів у Врбетіце у 2014 році.

У Росії заявили, що готують пропорційну відповідь на висилку 18 дипломатів з Праги.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: