fbpx
Сьогодні
14:02 18 Кві 2021

У Німеччині переконані, що російські ядерні ракети можуть досягнути їх країни

Фото bundesregierung.de

Міністерка оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер оцінила нинішнє перекидання російських військ до кордону з Україною як цілеспрямовану провокацію.

Про це пише Der Spiegel.

За її словами, політика Росії стає дедалі більш як "неліберальна, антидемократична".  Щодо загроз від РФ, то німецька міністерка каже, що вони спричинені "поліпшення російських озброєнь і військових операцій Росії посеред Європи".

Крім того, за словами міністра, у Росії є ракети, здатні досягти Німеччини, що порушує чинні договори про контроль над озброєннями.

"Це було зроблено всупереч чинним договорам про контроль над озброєннями і потай", – заявила очільниця Міноборони ФРН.

Також Крамп-Карренбауер висловила стурбованість у зв'язку з ситуацією на кордоні Росії і України. Вона розцінила нарощування російських військ на кордоні з Україною як навмисну провокацію.

За її словами, дії Москви "не сприяють створенню довіри, а покликані спровокувати реакцію". Але, зауважила правильну політику Києва в цьому питанні, сказавши: "Тому що ми не хочемо вплутуватися в цю російську гру разом з Україною".

Водночас вона підкреслила, що її слова не спрямовані саме проти Росії, а йдеться про необхідність запобіжних заходів, які варто вжити Німеччини і всім країнам Євросоюзу.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: