fbpx
Сьогодні
16:21 17 Кві 2021

Українському дипломату, якого раніше затримувало ФСБ, дали 72 години, аби покинути Росію

Росія заявила, що не бажає, щоб український консул, затриманий напередодні ФСБ нібито за отримання закритої інформації, перебував на території країни та рекомендує йому покинути межі РФ протягом 72 годин.

Про це сказано у відповідній заяві МЗС РФ.

"17 квітня цього року в МЗС Росії був викликаний Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації в зв'язку з протиправною діяльністю консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі, який був затриманий 16 квітня. З російського боку було вказано на неприпустимість подібного роду діяльності, несумісної зі статусом консульського співробітника і завдає шкоди інтересам безпеки Російської Федерації. Було оголошено про небажаність його перебування на території Росії і рекомендовано покинути її межі протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня", – сказано у заяві російського відомства.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у росЗМІ поширилася інформація про затримання у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

ФСБ Російської Федерації підтвердила затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка та зазначила, що його затримали "при передачі закритої інформації з баз російських правоохоронних органів".

Згодом речник МЗС Олег Ніколенко розповів, що українського дипломата протримали у ФСБ декілька годин і наразі він знаходиться в українській дипустанові.

 

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: