fbpx
Сьогодні
10:08 17 Кві 2021

Україна запропонувала скликати позачергове засідання ТКГ щодо Донбасу

Україна запропонувала скликати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в зв'язку з концентрацією військ Росії біля своїх кордонів.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

На запитання, як поводяться росіяни на засіданнях ТКГ, Гармаш відповів:

"Я впевнений, що наступне засідання відбудеться, оскільки Росія в ньому теж зацікавлена. Особливо зараз, і це помітно за їхньою поведінкою. Коли перед нашими кордонами скупчення російських військ і військової техніки, вони поводяться впевнено і будуть використовувати цей момент, щоб нав'язувати нам свої наративи в ході дипломатичних переговорів".

За його словами, на останньому засіданні спецпредставник від ОБСЄ Хайді Грау "констатувала, що позиції сторін щодо цього компенсаційного механізму з реагування на порушення режиму тиші настільки різні, що фактично наразі обговорювати нічого".

"Тому Україна запропонувала скликати позачергове засідання. Я думаю, це буде в форматі підгрупи з безпеки, щоб напрацювати якийсь інструмент для обговорення. Хоча, чесно кажучи, я не дуже вірю, що це зараз можливо", – зазначив член української делегації в ТКГ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: