fbpx
Сьогодні
16:13 17 Кві 2021

Учень з Полтави створив пристрій для вимірювання якості повітря

Дев'ятикласник Полтавського ліцею №1 імені Івана Котляревського Назар Олійник сконструював прилад для вимірювання якості повітря.

Про це повідомляє телеканал "Центральний".

"Я побачив що в Україні все більше і більше захворювання на різні онкології, і я випадково виявив тоді програму Windy і в ній побачив, що в нас забруднення найбільше в Європі по повітрю. Я вирішив зробити пристрій, який зможе моніторити повітря, щоб донести людям проблему. Бо в нас люди не розуміють, що в нас є проблема з повітрям, вони більше над їжею своєю думають, а над повітрям ніхто не замислюється", – зазначає він.

Назар Олійник продемонстрував власноруч створений пристрій, який сконструював із бюджетом 200 гривень.

Країни, які досягли високих результатів за рівнем екологічної безпеки та стали безпечними для життя не лише мають діючі закони, але й змогли змінити мислення людей. Саме цього й намагається досягти Назар своєю роботою та покращуватиме свій винахід.

"Робота Назара вона має фізичні аспекти, досить цікаві як з наукової, так і практичної точки зору. Але вона має також і важливий суспільний, екологічний аспект тому, що саме його тривале дослідження дозволило, наприклад цієї весни виявити катастрофічне забруднення CO2 на території України про що ні ЗМІ, ні науковці на сполох не били, а це доволі шкодить організму", – прокоментував здобутки свого учня вчитель фізики Юрій Бендес.

Робота талановитого учня принесла перемогу на міському та обласному етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Далі Всеукраїнський етап, де у травні Назар захищатиме Полтавську область в категорії експериментальна фізика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: