Новини

Притула прокоментував конфлікт у “Голосі”

Колишній кандидат у мери Києва, телеведучий і волонтер Сергій Притула розповів про «узурпацію влади» в партії «Голос» та про те, як голова політсили Кіра Рудик відмовила йому у пропозиції очолити київський осередок партії.

Про це він заявив в інтерв'ю «BBC News Україна».

«У грудні я запропонував керівництву партії дозволити мені очолити київську організацію, що було б логічним продовженням кампанії. Мерські вибори не виграли, але фракція з девʼяти людей у Київраді зʼявилася не в останню чергу завдяки моїм потугам. І я готовий нести відповідальність за їхню роботу — за умови, що їхня діяльність узгоджується зі мною. Проте мені відмовили», — розповів Притула, який раніше був заступником голови партії «Голос» і членом політради.

За його словами, нині він рядовий член партії.

Також Притула уточнив, що питання щодо київської організації вирішувала особисто голова партії Кіра Рудик — воно «навіть не виносилося на політраду».

Окремо телеведучий прокоментував конфлікт у партії.

«Кризи у партії як такої немає. Я б не говорив про зникнення партії. Є певні загрози, якщо терміново не відбудуться зміни. Є непорозуміння між низкою депутатів, між багатьма регіональними осередками і керівником партії. Тобто голова партії зараз зібрала навколо себе багато негативу через свою поведінку саме як керівник», — пояснив він.

Притула запевнив, що йдеться не про конфлікт десяти депутатів із головою, а про конфлікт партії з головою. Одним із наріжних питань є фінансова діяльність Рудик.

«У той чи інший спосіб відбувається узурпація влади і спроба створити партію авторитарного зразка, яка заздалегідь приречена на провал. Щоб створити авторитарну партію на чолі з одним лідером, потрібно, щоб там були не зовсім амбіційні люди… Інший критерій для такої партії — беззаперечний авторитет лідера. І тут у голови партії не все гаразд», — розповів він.

На думку Притули, у партії «Голос» зараз величезні проблеми саме через керівництво.

«Коли воно ставить своїми діями під загрозу існування партії, коли є обґрунтовані претензії НАЗК щодо витрачання фінансів на виборах, коли голова партії починає розказувати про якісь можливі коаліційні історії зі «слугами» — вибачте, це трохи не те, під чим ми підписувалися, коли заходили на борт корабля, що називається «Голос». Якщо одна людина помиляється в тому, куди має рухатися партія, то на це має бути належна відповідь від інших людей у партії», — вважає він.

Водночас Притула підтвердив, що має амбіції очолити «Голос», якщо на зʼїзді переоберуть керівництво партії.

«Я сказав, що амбіція в мене є, і я не буду цього заперечувати. Але якщо хтось буде вважати, що постать Притули достатньо контроверсійна, що я не потягну партію і мені краще бути на інших позиціях — питань немає. Оберіть будь-якого іншого функціонера, до якого є довіра партійців», — сказав він.

Нагадаємо, Разумков прокоментував ймовірність створення коаліції з іншими фракціями.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.