fbpx
Сьогодні
Фото 19:32 17 Кві 2021

У Британії попрощалися з принцом Філіпом

Фото: Reuters

Свій останній шлях покійний принц Філіп почав в суботу, його труну несли на спеціально модифікованому катафалку Land Rover, за яким слідувала процесія високопоставлених членів королівської сім'ї, включаючи принца Чарльза і принців Вільяма і Гаррі.

Філіп, офіційно відомий як герцог Единбурзький, помер 9 квітня у віці 99 років.

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

Його військово-морська фуражка і меч лежали на труні, на якому висів особистий штандарт герцога Единбурзького з датським гербом, грецьким хрестом, Единбурзьким замком і смугами сім'ї Маунтбеттен.

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

Ходу очолив загін гренадерської гвардії, за ним слідували воєначальники. Процесія зупинилася всього на хвилину для національної хвилини мовчання. Після цього зі Східної галявини пролунали залпи.

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

принц Філіп похорон

принц Філіп похорон

принц Філіп похорон

Чоловіка Єлизавети II поховали в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку.

На похоронах були тільки найближчі. Королева вперше з'явилася на публіці після смерті чоловіка.

принц Філіп похорон

принц Філіп похорон

Понад 730 службовців збройних сил Британії були залучені до поховальної церемонії.

Через коронавірусні обмеження на похороні були присутні лише 30 осіб.

Рідні герцога Единбурзького були у захисних масках та дотримувалися соціальної дистанції. Королева Єлизавета ІІ сиділа окремо.

принц Філіп похорон

Громадян напередодні закликали не збиратися біля королівських резиденцій, аби вшанувати пам'ять принца.

Філіп, який одружився на Єлизаветі в 1947 році, допоміг молодій королеві адаптувати монархію до мінливого світу епохи після Другої світової війни, оскільки втрата імперії і занепад поваги кинули виклик найвідомішій королівської сім'ї в світі.

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

Тепер вона овдовіла, і зіткнулася з однією з найсерйозніших криз, що вразили королівську сім'ю за останні десятиліття, – звинуваченнями в расизмі і нехтуванні ним з боку її онука Гаррі і його дружини, яка народилася в Америці, Меган.

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

принц Філіп похорон

Фото: Reuters

Меган буде спостерігати за похоронами в своєму будинку в Каліфорнії після того, як лікар порадив їй не подорожувати під час вагітності, повідомило джерело, знайоме з ситуацією, передає Reuters.

Скорбуючі утримаються від традиції носіння військової форми, як стверджують газети, щоб не бентежити Гаррі, який, не дивлячись на те, що відбув два тури в Афганістані під час своєї військової кар'єри, не має права носити форму, тому що він був позбавлений своїх почесних військових звань.

«Ми не збираємося залучатися до цього сприйняття драми або чогось подібного», – сказав представник Букінгемського палацу. «Це похорон. Всі домовленості узгоджені, і вони відображають побажання її величності».

Британські ЗМІ повідомили, що принц Ендрю, який залишив державні обов'язки в 2019 році через розбіжності навколо його, як він висловився, «необдуманого» зв'язку з покійним американським фінансистом Джеффрі Епштейном, хотів надіти адміральську форму на похоронах.

принц Філіп похорон

принц Філіп похорон

Через обмеження COVID-19 всередині каплиці на службі буде всього 30 проводжаючих. Прихильність Філіпа своєму обов'язку принесла йому широку популярність в Британії, але деякі критикували його за ряд відвертих расистських або різких коментарів, які шокували принців, священиків і президентів.

«Він був самим собою, з серйозною дотепністю і міг утримувати увагу будь-якої компанії завдяки своїй чарівності, а також тому, що ніколи не знав, що він скаже далі», – сказав Гаррі про свого дідуся.

Британські телеканали оновили свої розклади, щоб показати похорон, і мільйони людей повинні їх подивитися, хоча з моменту смерті Філіпа в Британську радіомовну корпорацію надійшло понад 100 000 скарг з приводу її широкого освітлення.

Як повідомляла Рубрика, 9 квітня в Букінгемському палаці оголосили, що помер чоловік британської королеви Єлизавети ІІ 99-річний принц Філіп.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: