fbpx
Сьогодні
11:34 17 Кві 2021

Пішов із життя політик і письменник Володимир Яворівський

На 79-му році життя помер відомий український письменник і громадсько-політичний діяч, народний депутат України Верховної Ради першого та ще п'яти скликань Володимир Яворівський.

Про це повідомив український письменник Василь Шкляр у Facebook.

"Тепер він пішов. Донька Леся близько півночі так і написала мені два слова: "Тато пішов". Іншого слова вона не змогла вимовити. Не можу і я. Володю, ти пішов. Я вже не зможу тебе обійняти. З невимовним болем обіймаю твоїх рідних", – написав Шкляр.

Письменник додав: "Усі, хто його знав ближче, сьогодні кажуть: "Не вірю". Не хочеться вірити і мені. Він фонтанував енергією, незрівнянним гумором, дивовижною працездатністю".

Причину смерті Шкляр не розголошує.

Завершив земний шлях видатний українець Володимир Яворівський. Письменник, Шевченківський лауреат, який на порі…

Posted by Василь Шкляр on Friday, April 16, 2021

Довідка

Володимир Яворівський – український письменник, громадсько-політичний діяч, народний депутат України I, II, IV-VІІ скликань.

Народився 11 жовтня 1942 року в селі Теклівка на Вінниччині. Із жовтня 2001 по листопад 2011 року очолював Національну спілку письменників України.

Один із засновників Народного руху України у 1989 р., борців за Незалежність України.

Автор понад 10 романів, понад 20 збірок оповідань, нарисів, повістей. Лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка за повість "Вічні Кортеліси" (1984 рік).

Довгі роки вів на Громадському радіо авторську передачу "20 хвилин з Володимиром Яворівським", у котрій розповідав про віхи української історії та їх значення для сьогодення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: