fbpx
Сьогодні
21:09 17 Кві 2021

Іран ігнорує запити України щодо розслідування збиття літака МАУ, – МЗС

Влада Ірану ігнорує запити України щодо надання інформації про розслідування катастрофи літака МАУ.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, пише "Суспільне".

За словами Єніна, Іран не надав жодних офіційних підтверджень та відповідей на чисельні запити у межах міжнародної правової допомоги, які допомогли б відтворити весь цей ланцюг подій, встановити всіх причетних до катастрофи літака з іранського боку. Він зазначив, що також з відповідними запитами до іранських компетентних органів звертався Офіс Генерального прокурора. Однак Україна досі не отримала жодного імені людей, які можуть бути причетні до збиття.

"На превеликий жаль, іранська сторона або ігнорує наші запитання, або дають вибіркові відповіді на ці питання, які не дають нам змоги скласти повну картину. Через це до цього часу ми так і не впевнені в обгрунтованості тієї версії, яку протягом останнього часу активно намагається просувати іранська сторона", – сказав заступник міністра.

Єнін вважає, що поведінка Ірану викликає підозри.

"Ми не повіримо жодному слову, доки це не буде підтверджено доказами. Приховування відповідних доказів не сприяє довірі, а тільки посилює певні підозри в упередженості іранської сторони щодо розслідування катастрофи та намагання приховати правду", – підсумував Єнін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: