fbpx
Сьогодні
15:42 16 Кві 2021

Зеленський вважає, що надання Україні ПДЧ в НАТО сприятиме поверненню до миру

фото: ОПУ

Зеленський вважає, що надання Україні План дій щодо членства в НАТО може відкрити можливості для повернення до миру.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, переклад якого опубліковав Офіс президента.

"Сьогодні Україна потребує дій. І найкраще для цього – дати нам План дій щодо членства в НАТО", – сказав він у відповідь на запитання щодо його бачення можливостей повернення до миру.

Президент акцентував, що наші Збройні сили України стримують агресію у Європі, українська армія постійно вдосконалюється, і це "точно не секрет для тих наших друзів із НАТО".

"Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії", – вважає Зеленський.

На запитання, що зробило його таким "мілітаристським" Президентом всупереч значно більш мирній налаштованості на початку його каденції, глава держави відповів, що коли намагаєшся припинити війну, то дійсно стаєш жорсткішим.

"Але це від упевненості: можна встановити мир, можна повернути нормальне демократичне життя, можна не допустити погіршення ситуації в нашому регіоні та розширення війни. Що для цього потрібно? Реалістичність позицій, справедливість на переговорах та готовність виконувати ті зобов'язання, які беруться сторонами. Україна пропонує саме такий підхід. Головне, щоб Росія робила те саме', – акцентував він.

Як повідомлялося, Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України.

При цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: