fbpx
Сьогодні
19:08 16 Кві 2021

СБУ повідомила підозру "заступнику міністра інформації ДНР"

За матеріалами кібердепартаменту Служби безпеки України оголошено підозру так званому "заступнику міністра інформації ДНР".

Він обвинувачується у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України, передає пресслужба СБУ.

Оперативники і слідчі СБ України встановили, що на посаді "заступника міністра інформації" квазідержавного утворення "ДНР" зловмисник координував діяльність місцевих "засобів масової інформації".

"Ці псевдоЗМІ діяли на тимчасово окупованій території Донецької області і використовувалися російськими кураторами для організації та супроводження інформаційних операцій на шкоду інтересам України", – зазначають в СБУ

Задокументовано, що "посадовець" особисто готував і розповсюджував через інтернет дезінформацію та фейки про Україну. Він популяризував ідеї "руського миру" і "новоросії", закликав до порушення територіальної цілісності та насильницької зміни конституційного ладу в Україні.

"Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури", – повідомили в СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: