fbpx
Сьогодні
19:20 16 Кві 2021

Кравчук про результати зустрічі Зеленського з Макроном та Меркель: Україна, Франція та Німеччина мають спільну позицію

Фото з Facebook-сторінки Євгенії Кравчук

Переговори президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції та Німеччини Емманюелем Макроном і Ангелою Меркель засвідчили їхню спільну позицію, що Україна має забезпечити свою територіальну цілісність.

Про це заявила в ефірі телеканалу "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук. коментуючи візит Зеленського до Франції.

"Ця поїздка підтверджує, що ми маємо спільну позицію – Україна, Франція і Німеччина. А Росія зараз фактично уникає якихось переговорів, я маю на увазі у форматі лідерів "нормандського формату". Дуже важливо, що в нас позиція однакова, тому що на Росію тільки можна тиснути усім цивілізованим світом", – наголосила "слуга народу".

За словами Кравчук, Німеччина і Франція "відстоюють таку саму позицію, яку відстоюємо ми – що Україна має забезпечити свою територіальну цілісність".

"Ще на нормандському саміті два роки тому і Меркель, і Макрон підтвердили, що хоча Мінські угоди є єдиним документом, дорожньою картою на столі, вони не висічені на камені. І зараз йдеться, щоб ми спочатку забезпечили безпеку, кордон, а потім говорили про політичну частину. Це дуже важливо", – заявила депутатка.

Нагадаємо, Зеленський 16 квітня разом з дружиною перебуває з робочим візитом у Франції.

Візит між президентами тривав віч-на-віч, пізніше до них долучилася Меркель.

На брифінгу президент України зазначив, що 19 квітня відбудеться зустріч радників "нормандської четвірки", на якому відбудеться обговорення кластерів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: