fbpx
Сьогодні
09:47 15 Кві 2021

В Офісі президента розповіли урядовцям Іспанії про ситуацію на сході України

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів телефонну розмову з дипломатичним радником голови уряду Іспанії Еммою Апарісі.

Про це повідомляє Офіс президента, передає Рубрика.

Під час розмови окрема увага була приділена загостренню безпекової ситуації на сході України та нарощуванню активності російських військ на кордонах нашої держави.

Емма Апарісі відзначила стурбованість іспанської сторони останнім розвитком подій і запевнила у чіткій підтримці суверенітету й територіальної цілісності України.

У контексті двостороннього порядку денного сторони позитивно оцінили підсумки телефонної розмови між Президентом України Володимиром Зеленським і головою уряду Іспанії Педро Санчесом, яка відбулася в січні.

Ігор Жовква та Емма Апарісі обмінялися думками щодо ключових елементів та змістовного наповнення майбутнього офіційного візиту в Україну очільника уряду Іспанії.

Співрозмовники погодилися з важливістю прискорення роботи над проектами двосторонніх документів, які можуть бути підписані під час візиту.

Ігор Жовква також поінформував Апарісі про ситуацію в тимчасово окупованому Криму та цілі української ініціативи щодо створення Кримської платформи.

Було висловлено сподівання, що іспанська сторона візьме участь в інавгураційному саміті Кримської платформи на максимально високому урядовому рівні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: