fbpx
Сьогодні
21:57 15 Кві 2021

В Азовському морі кораблі Росії здійснили провокацію щодо українських катерів

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

В ніч на 15 квітня катери ФСБ РФ в Азовському морі здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи ВМС ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні.

Про це повідомляє служба зв'язків з громадськістю Командування ВМС ЗС України.

"Не зважаючи на провокації та цілеспрямовані дії росіян, по обмеженню вільного судноплавства, катерна тактична група ВМС України продовжила виконувати поставлені завдання. Українські моряки і надалі будуть забезпечувати безпеку України з морського напрямку, у тому числі в Азовському морі, керуючись виключно нормами Міжнародного морського права", – йдеться у повідомленні.

Керівник проекту у Інститут Чорноморських стратегічних досліджень", головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко навів деталі провокації. За його словами, інцидент трапився між трьома малими броньованими артилерійськими катерами (типу Гюрза-М) ВМСУ та п'ятьма катерами та кораблем Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ в 25 милях від Керченської протоки під час ескортування українськими катерами комерційних суден.

"Ніч була гарячою. Як мінімум 5 катерів фсб здійснювали узгоджені провокаційні маневри щодо наших 3-х МБАКов. Команди подавав корабель берегової охорониРФ N 734. Вранці наші всі повернулися. За словами джерел, вночі у відповідь на погрози корабля РФ нашим морякам довелося попереджати про готовність застосуваті зброю. Побалакали", – повідомив Клименко.

Інцидент в Азовському морі між 3-ма МБАКами (типу Гюрза-М) ВМСУ та 5-ма катерами та кораблем Берегової охорони…

Posted by Andrii Klymenko on Thursday, April 15, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: