fbpx
Сьогодні
18:25 15 Кві 2021

Кравчук відповів, чи відновить Україна ядерний статуc

Фото: ukrinform.ua

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук розповів про головні зовнішньополітичні пріоритети України.

Про це пише "Україна 24".

За його словами, мова про відновлення ядерного статусу не йде.

"Зараз є чіткі визначення зовнішньополітичного курсу України, там немає позиції про відновлення ядерного статусу", – сказав Кравчук.

Водночас за словами першого президента, для України є інші дуже важливі позиції – єдність світового співтовариства в підтримці в боротьбі з Росією.

"Є інші позиції, які сьогодні дуже важливі для України, а саме єдність Європи щодо України. Наприклад, на саміті "НАТО – Україна" 30 країн, які є членами НАТО, були єдині в оцінці ситуації та підтримки України, міністри країн "Сімки" були єдині, як і чітко висловили свою позицію США в останній розмові пана Байдена з паном Путіним. Штати будуть підтримувати Україну, і відзначили, що Росія повинна припинити провокації і прибрати свої війська, деокупувати наші території. Думаю, такої чіткої і зрозумілої позиції, яка сьогодні є у Заходу, у всій історії незалежної України ще не було. І це хороший знак для нас", – сказав Кравчук.

За його словами, вплинути на Росію можуть виключно Сполучені Штати.

"Чекати, що якась європейська країна може стати посередником і допомогти Україні налагодити відносини з Росією – це нереально. Є єдина країна, яку послухає Росія, не тому що вона така добренька, а тому, що злякається, – США", – сказав політик.

Кравчук в черговий раз зазначив, що українцям треба бути готовими до всього, а Росія завжди була ворогом України.

"Ми з вами повинні бути до всього готові, перше – зміцнювати свої війська, друге – кожна людина в Україні має бути готова до захисту своєї землі, і коли ворог відчує, що ми єдині, народ встане стіною – переконаний, що перш, ніж думати про агресію, вони зупиняться, це не буде прогулянка по Невському проспекту. Росія була і залишається ворогом України, і не ми ввели туди війська, а вона в Україну, не ми, а вона анексувала Крим і відтяпала нашу землю", – сказав перший президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: