fbpx
Сьогодні
12:15 15 Кві 2021

Данілов звернувся до ЗМІ із закликом протидіяти дезінформації з боку РФ

Фото ОПУ

Секретар РНБО Данілов звернувся до засобів масової інформації із закликом протидіяти дезінформаційним кампаніям з боку РФ, перевіряти інформацію та максимально точно подавати її.

Про це він заявив у Фейсбук.

"Шановні журналісти, шановні друзі! Наполегливо просимо виважено і максимально точно подавати інформацію в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям, мета яких – послабити нашу здатність протистояти ворогові. Краща наша зброя – Правда!", – наголосив Данілов.

Він відзначив, що війна, яка триває сьомий рік, відбувається не лише на передовій, а й на інформаційному фронті, де однією з головних цілей РФ є українські ЗМІ, експерти, представники громадянського суспільства – всі, хто формує позиції і є лідерами думок.

За словами Данілова, у цьому плані Кремль діє у чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії.

"Усі антиукраїнські наративи сплановані, створюються і керуються з російської території; широко використовується "чорна" пропаганда, відверті вигадки та брехня; для донесення дезінформації використовуються всі можливі засоби комунікації, будь-які знаряддя. Увесь цей інформаційний тероризм, інформаційна "пандемія" переслідує єдину мету – вплинути на нашу здатність протистояти російській агресії, створити паралельну інформаційну реальність.

Сприяє цьому і "п'ята колона" всередині нашої держави», – зазначив Секретар РНБО, додавши, що платформою для масового розповсюдження дезінформації дедалі більше стають не тільки класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери, де немає ані самоцензури, ані редакційної політики.

На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, почасти не перевіряючи достовірність отриманих даних", – відзначив Данілов.

Очільник Радбезу звернув увагу на те, що зі спробою ескалації російської гібридної агресії на сході України в геометричній прогресії зросла кількість фейків і спроб маніпулювання свідомістю людей.

Тож, відповідальне ставлення до достовірності інформації набуває сьогодні першочергового значення, є важливим елементом інформаційної безпеки держави, підкреслив Данілов.

Як повідомлялося раніше, 10 липня 2020 року Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що в Україні триває потужна інформаційна війна з боку Російської Федерації.

Служба зовнішньої розвідки України 10 липня оприлюднила заяву, де зазначила, що Росія продовжує інформаційні спецоперації в Україні та намагається використати Україну для зовнішнього впливу на перебіг політичних подій у світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: