fbpx
Сьогодні
17:12 15 Кві 2021

Байден оголосив режим надзвичайної ситуації через загрозливі дії Росії

English version here

Фото Reuters

В указі американського президента Джо Байдена про нові санкції проти Росії сказано, що деякі дії РФ являють собою «надзвичайну загрозу» для нацбезпеки, економіки та зовнішньої політики США.

В документі йдеться про те, що «конкретна шкідлива зовнішньополітична активність уряду Російської Федерації… являє собою нетипову і надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США».

Джо Байден видав указ про оголошення надзвичайної ситуації в сфері нацбезпеки у зв'язку з діями РФ. Серед таких дій згадуються зусилля з підриву вільних і демократичних виборів у США і країнах-партнерах, кібератаки проти США і їхніх союзників, підрив безпеки в країнах і регіонах, важливих для нацбезпеки США, порушення принципів міжнародного права, зокрема поваги до територіальної цілісності держав.

Президент США Джо Байден 15 квітня підписав указ про нові санкції проти Росії через кібератаки, спроби вплинути на американські вибори і окупацію Криму.

Згідно з документом:

  • під санкції потрапили 32 юридичних і фізичних особи, які здійснювали спрямовані урядом Росії спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року, а також інші акти дезінформації і втручання;
  • США висилають з Вашингтона десять російських дипломатів;
  • фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ;
  • під санкції потрапили шість російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам;
  • проти восьми фізичних і юридичних осіб введені санкції через окупацію Криму.

У Білому домі заявили, що американська влада вживає заходів, «щоб покласти на Росію відповідальність за дії її уряду і спецслужб проти суверенітету та інтересів США».

Нагадаємо, США запровадили нові санкції проти 32 юридичних та фізичних осіб Росії за спроби вплинути на президентські вибори у 2020 році. Також санкції ввели через хакерські атаки.

В Росії відреагували на санкції США обіцянкою, що "відповідь буде невідворотна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: