fbpx
Сьогодні
12:34 14 Кві 2021

Єврокомісія вирішила не продовжувати контракти на вакцини AstraZeneca та Johnson & Johnson, – ЗМІ

Фото un.org

Єврокомісія вирішила не продовжувати контракти на вакцину проти COVID-19 у наступному році з такими компаніями, як AstraZeneca та Johnson & Johnson.

Про це повідомила італійська щоденна газета La Stampa, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Європейська комісія, за погодженням з керівниками багатьох країн ЄС, вирішила, що контракти з компаніями, що виробляють (вірусні векторні) вакцини, що діють на поточний рік, не будуть продовжені після закінчення терміну їх дії", – пише газета.

Натомість Брюссель воліє зосередитись на РНК- вакцинах проти COVID-19 (мРНК), таких як Pfizer та Moderna.

Як повідомляла Рубрика, раніше європейська влада критикувала компанію AstraZeneca за недотримання обіцяних обсягів поставок.

У свою чергу компанія Johnson & Johnson (Janssen) вирішила відкласти масштабне постачання своєї вакцини від коронавірусу до країн Європи у зв'язку з рішенням регулятора США тимчасово призупинити використання препарату.

У США рекомендували призупинити щеплення вакциною після повідомлень про поодинокі випадки розвитку тромбів у щеплених пацієнтів.

Також нагадаємо, що поява тяжких випадків тромбозу у осіб, які отримали дозу вакцини AstraZeneca, змусила європейські органи влади обмежити її введення певними віковими категоріями.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: