fbpx
Сьогодні
21:14 14 Кві 2021

Веніславський пояснив, чому Зеленський вирішив ліквідувати ОАСК

Народний депутат від фракції "Слуга народу", представник президента в КСУ Федір Веніславський розповів, що послужило причиною ініціювання президентом Володимиром Зеленським ліквідації Окружного адміністративного суду Києва.

Це він зробив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"На жаль, Окружний адміністративний суд характеризує не тільки суддя Вовк, а там дуже багато питань до інших суддів, і не випадково в суспільстві цей суд вважається одіозним. Останньою краплею було те, що в сейфі брата голови ОАСК були знайдені великі гроші, і є дуже обґрунтовані підозри, що це складова загальносудового "общака" так званого, яким пан Вовк ділився з іншими суддями. Цей суд виносив дуже "цікаві" рішення, які йдуть явно не на користь інтересам людини, прав людини, інтересам держави і суспільства. Останнім поштовхом для президента була інформація, яку я виклав, яка була результатом діяльності НАБУ", – зазначив нардеп.

Що стосується процедури, наголосив він, всі вони чітко прописані в законі про судоустрій та статус суддів.

"У законопроєкті (президента – ред.) чітко передбачено, що на перехідний період, поки не буде створено новий ОАСК, судочинство здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом, це суд, юрисдикція якого поширюється на Київську область. Протягом 10 днів з моменту набуття чинності закону всі справи будуть передані. Що стосується всіх суддів, то за процедурою, яку оголосить Вища кваліфікаційна комісія суддів після її створення, будуть вирішені питання про конкурсні заходи для формування нового суду, і до нових суддів, сподіваюся, не буде питань", – заявив Веніславський.

Нагадаємо, Зеленський вніс до Ради як невідкладний законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: