fbpx
Сьогодні
10:47 14 Кві 2021

В Європарламенті заявили, що реакцією на ескалацію агресії РФ має стати негайне зупинення "Північного потоку-2"

Європейська сторона підтримує Україну та визнає її зусилля у врегулюванні конфлікту на Сході, в якому не існує «двох сторін», а натомість – є російський агресор та жертва його агресії.

Про це під час слухань в Комітеті Європарламенту із закордонних справ, що були присвячені 6-й річниці Мінських домовленостей, заявила депутат Європарламенту від Польщі Анна Фотига, повідомляє Укрінформ.

«Ви повинні знати, – ми стоїмо поряд з Україною, ми визнаємо ваші зусилля. Ми знаємо, що у цього конфлікту не існує двох сторін. Є агресор – Російська Федерація, і жертва агресії – Україна. І ми всі наші зусилля спрямовуємо на вашу підтримку», – сказала європейський політик, звертаючись до віцепрем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який взяв участь в обговоренні.

Фотига наголосила, що ситуація із концентрацією російських військ поблизу кордонів України є дуже важкою. Негайною реакцією ЄС, за її словами, має стати негайне зупинення «Північного потоку-2». Дуже важливим у цьому контексті, за її словами, є перегляд під час майбутнього саміту НАТО зобов'язань союзників та прийнятих раніше рішень щодо зміцнення ситуації з безпеки навколо України. Таку політику країни ЄС мають тісно координувати в рамках трансатлантичної співпраці зі Сполученими Штатами та дуже важливого партнерства з Великою Британією.

«Ситуація є серйозною. Російська Федерація продовжує відмовлятися від співпраці в існуючих форматах, незважаючи на прояв дійсно доброї волі з боку України, і, я б сказала, надмірної доброї волі з боку Європейського Союзу», – додала європейський політик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: