fbpx
Сьогодні
11:50 14 Кві 2021

Українські вчені повідомили, коли чекати зниження covid-смертності

Фото: RFI

Україна пройшла пікові значення виявлень нових випадків коронавірусної хвороби за добу, зниження смертності можна очікувати з наступного тижня.

Про це повідомляє Національна академія наук України в огляді епідемічної ситуації.

"За тиждень 7.04–13.04.2021 р. в Україні було пройдено пік кількості нових виявлень за день. Хоча дані офіційної статистики можуть бути незначно спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків, але динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження", – йдеться в огляді.

В НАНУ зазначають, що за летальними випадками піковий період ще не подолано, початок зниження смертності можна очікувати наступного тижня. Також Україна проходить піковий період за кількістю госпіталізацій. Кількість пацієнтів на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ) зросла на 9%, число хворих у відділеннях інтенсивної терапії збільшилося на 5%.

"Кількість нових госпіталізацій почала повільно знижуватись, але наповненість ліжок, забезпечених подачею кисню, все ще зростає. Поліпшення госпітальної динаміки очікується приблизно через 2 тижні", – прогнозують у НАНУ.

Також повідомляється, що позитивність зразків тестів протягом останнього тижня знизилася з 33,3% до 32,4% на тлі зменшення обсягів тестування, що є ще одним індикатором позитивної динаміки.

Аналіз вікової структури інфікованих, госпіталізованих і померлих показав, що у порівнянні з осінньою хвилею кардинальних змін не відбулося. Зокрема, кількість чоловіків у летальній статистиці знизилася з 53,3% у вересні до 46,9% у березні, при цьому частка чоловіків, котрі булі інфіковані або госпіталізовані, залишалася сталою протягом всього періоду, близько 40%. Серед нових випадків зменшилася частка дітей.

Читайте також: Степанов — про кількість ліжок із киснем: Збільшувати далі немає куди
За даними НАНУ, в лютому 2/3 всіх зразків виявилися британським штамом B.1.1.7. Найбільш ураженими цим штамом вірусу були західноукраїнські області та Київ. Крім того, серед досліджених зразків було виявлено один випадок штаму з Південної Африки.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: