fbpx
Сьогодні
13:09 14 Кві 2021

Україна може отримати коронавірусну допомогу від МВФ

Україна може отримати додаткове фінансування в розмірі понад 2 з половиною мільярда доларів. Ця сума – частина зобов'язання країн з найбільш потужними економіками світу посилити ресурси Міжнародного валютного фонду на 650 млрд доларів, щоб надати більше допомоги країнам, що розвиваються, для подолання наслідків пандемії.

Про це повідомив заступник виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован.

Рашкован пояснив, що спочатку пропозицію має прийняти рада директорів МВФ, а країни-члени – виділити ресурси. Яким чином держави зможуть використовувати ресурси теж повинен визначити фонд. За словами Рашкована, засідання по аллокації коштів може статися влітку.

#IMF – подарунок від МВФЯ вже писав раніше про те, що МВФ планує емісію (алокацію) своїх резервних грошей (СПЗ) на…

Posted by Vladyslav Rashkovan on Thursday, April 8, 2021

Зазначимо, Міжнародний валютний фонд на засіданні 1 квітня затвердив допомогу для 28 бідних країн в боротьбі з пандемією коронавірусу. Країнам виділять кошти з Трастового фонду в розмірі 238 млн доларів, а також спишуть частину боргів.

Це вже третій транш допомоги бідним країнам від МВФ. У минулому році, після початку пандемії коронавірусу, МВФ звільнив на 6 місяців від сплати за боргами 25 найбідніших країн світу, а в жовтні також виділив ще один транш допомоги.

Крім того, в МВФ не виключають надання подальшої допомоги бідним країнам протягом цього року, але поки остаточне рішення щодо цього не прийнято.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: