fbpx
Сьогодні
19:41 14 Кві 2021

У Донецькоблгазу анулювали ліцензію

Донецькоблгаз втратить ліцензію на розподіл газу з 1 серпня цього року. Регулятор вирішив анулювати ліцензію облгазу через порушення законодавства і зловживання при постачанні газу.

Регулятор прийняв рішення анулювати ліцензію ПАТ Донецькоблгаз на розподіл газу з 1 серпня 2021 року, про що повідомляється на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Ліцензію Донецькоблгаза анулювали за порушення законодавства і зловживання при постачанні природного газу. У НКРЕКП назвали дії Донецькоблгаза "диверсією" проти споживачів і країни.

"Минулого місяця підприємство відключало від газопостачання теплокомуненерго попри чітку позицію регулятора, оператора газотранспортної системи, НАК Нафтогаз України про неприпустимість таких відключень. Державі не потрібен ліцензіат, який накопичує борги перед ОГТСУ і відключає теплокомуненерго", – заявив глава НКРЕКУ Валерія Тарасюка.

Також Тарасюк підкреслив, що переважна кількість мереж підприємства є державною власністю. У зв'язку з цим регулятор звернувся до Міненерго, Фонду держмайна, Нафтогазу України (володіє 38% акцій Донецькоблгаза), щоб вони визначилися, якому підприємству будуть передані ці мережі і видана ліцензія на розподіл газу.

Регулятор уточнив, що за результатами перевірки Донецькоблгаза було встановлено, що протягом 2020 року підприємство двічі порушило умови договору з ОГТСУ на транспортування природного газу в частині оплати вартості добових небалансів (В жовтні, листопаді та грудні 2020 року).

В результаті заборгованість Донецькоблгаза за врегулювання добових небалансів в зазначені місяці по станом на 16 березня 2021 року склала 353,9 млн грн – 87,12% від загальної їх вартості.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 11 березня доручила провести перевірку компанії "Донецькоблгаз".

Надалі Шевченківський районний суд м. Києва наклав арешт на 49,99% акцій ПАТ "Донецькоблгаз".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: