fbpx
Сьогодні
00:38 14 Кві 2021

ФОПи зможуть платити податки і подавати звіти в "Дії": Мінцифра презентувала нові онлайн-сервіси для бізнесу

Міністерство цифрової трансформації спільно з Державною податковою службою (ДПС) презентували низку онлайн-сервісів для фізичних осіб-підприємців (ФОП) у додатку "Дія"

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Facebook.

За словами Федорова, уже цієї вести Мінцифри спільно з ДПС запустить перші послуги на порталі та в застосунку "Дія" в розділі "Мої податки". Вони будуть доступні для ФОП першої-третьої груп без найманих працівників на спрощеній системі оподаткування.

Зокрема, через "Дію" можна буде задекларувати доходи, сплатити податки і збори ФОП – єдиний податок (ЄП) та єдиний соціальний внесок (ЄСВ), отримати довідку про доходи і сплачені податки, а також переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом одразу в смартфоні.

Крім того, додав міністр, у "Дії" буде сповіщення, коли податкова прийме декларацію або якщо вона її відхилить і до неї треба буде внести виправлення. Також буде повідомлення про граничні строки оплати, наявність податкових зобов'язань або заборгованості, що значно зекономить кошти підприємцям, адже допоможе уникнути штрафу чи пені за повну заборгованість.

"Також ми анонсуємо великий антикорупційний проєкт е-Акциз, щоб подолати мільярдну корупцію в цій сфері та вивести ринок акцизів з тіні. Ми створюємо прозору екосистему обігу підакцизних товарів за рахунок впровадження віртуальних марок. У рамках першого пілоту – алкогольна продукція", – додав Федоров.

Він зауважив, що такі інновації мають значно спростити процес замовлення, обліку та сплати марок для виробників та експортерів. Також це має убезпечити українців від фальсифікованих товарів, адже кожен зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та повідомити про порушення.

Масштабний антикорупційний проєкт е-Акциз, нові можливості для ФОПів та інтеграція послуг податкової в Дію. Уже цієї…

Posted by Михайло Федоров on Monday, April 12, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: