fbpx
Сьогодні
10:54 14 Кві 2021

ДБР викрило фірми-імпортери, які з початку року не сплатили понад 270 млн грн податків

Державне бюро розслідувань викрило діяльність фірм-імпортерів, які з початку року не сплатили ПДВ на понад 270 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає Рубрика.

"На виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 2 квітня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" Державне бюро розслідувань спільно з Державною податковою службою провело вибірковий аналіз окремих фірм-імпортерів та виявило факти маніпуляцій податковою звітністю, що завдало збитків державі на сотні мільйонів гривень", – ідеться у повідомленні.

Встановлено, що суб'єкти підприємницької діяльності імпортували товари та реалізовували їх в Україні, однак не відображали відповідні відомості у податковому обліку.

Застосовувалася схема пересортування: товар купувався за однією номенклатурою, а реалізовувався за іншою. При цьому суб'єкти господарювання виводили імпорт в тіньовий обіг, реалізовуючи товар за готівку, а податкові зобов'язання – ПДВ, за гроші передавали іншим юридичним особам, що займаються так званими "скрутками".

Встановлено, що лише протягом січня-березня 2021 року таким чином був реалізований товар на 1,6 млрд грн, чим завдані збитки державі на суму понад 270 млн грн.

"Аналіз фінансових операцій імпортерів допоміг встановити компанії, що концентрували фінансові потоки і по напрацьованих схемах виходили з-під податкового навантаження. Зараз вивчається діяльність і інших суб'єктів господарювання, які задіяні у масштабних фінансових маніпуляціях", – заявив в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

Спираючись на висновки ДБР, відповідна комісія Державної податкової служби зупинила реєстрацію накладних зазначених суб'єктів підприємницької діяльності.

Розслідування цієї, а також низки інших масштабних схем за фактами зловживань при ввезенні в Україну та розмитненні товарів, а також можливої причетності до оборудок співробітників митної та податкової служб триває і перебуває на постійному контролі керівництва ДБР.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: