fbpx
Сьогодні
23:53 13 Кві 2021

"Заробляли" на видачі тіл померлих від COVID-19: у Києві на хабарі затримали патологоанатома та лікаря

Правоохоронці затримали в Києві на хабарі завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря однієї зі столичних лікарень, які вимагали від рідних померлих гроші за видачу тіл, у яких був підтверджений COVID-19

Про це повідомила пресслужба столичного управління Нацполіціі.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві з колегами-правоохоронцями викрили протиправну діяльність фігурантів", – йдеться в повідомленні.

Завідувач та лікар за "винагороду" обіцяли підготувати та видати тіло померлої. Крім того, вимагали та отримували неправомірну вигоду від родичів померлих осіб за прискорення розтину, зберігання тіл у холодильних камерах, підготовку до поховання та інші послуги, які згідно з розпорядженням МОЗ повинні надаватися безкоштовно.

Так, 13 квітня, завідувача патологоанатомічним відділенням та лікаря -патологоанатома затримали під час отримання ними чергової суми неправомірної вигоди у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють інших осіб, можливо причетних до організації корупційної схеми, а також інші епізоди їхньої протиправної діяльності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: