fbpx
Сьогодні
19:16 13 Кві 2021

Вчені створили пластик з риб'ячого жиру

Вчені з Меморіального університету Ньюфаундленда розробили технологію, яка дозволяє створити пластик з риб'ячого жиру.

Як повідомляє Academic times, вчені вважають, що їхня розробка допоможе наблизити світ з безпечним та екологічно чистим пластиком.

Поліуретан широко використовується в продуктах повсякденного використання: одязі, упаковці для продуктів харчування, побутовій техніці, автопокришках і так далі. Цей вид пластика дуже токсичний як під час процесу виробництва, так і під час розкладання.

Вчені весь час намагаються знайти більш безпечні способи виробництва поліуретану. Так, відповідно до одного з досліджень, його можна виробляти з соєвих бобів. Але команда з Університету Ньюфаундленда не хотіла ґрунтуватися на продуктах, які можуть бути використані для харчування. Тому вони зосередили свою увагу на кістках, шкірі і голові лосося, які викидають з рибних заводів.

За словами дослідників, створений ними пластик розкладається набагато швидше, ніж його аналоги, процес розкладання починається вже через два тижні. На одному із зразків з'явилася цвіль вже через місяць після приміщення в спеціальний розчин.

Разом з тим, цей вид пластику ще повинен пройти ряд випробувань на міцність і розрив. Крім того, незважаючи на те, що вчені вже отримали підтвердження того, що пластик є біорозкладаним, вони все ще хочуть провести додаткові дослідження його впливу на навколишнє середовище.

А у Швейцарії фермери закопають 2000 трусів в землю заради науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: