fbpx
Сьогодні
16:32 13 Кві 2021

У ТКГ прокоментували переговори по Донбасу

Фото Reuters

У Тристоронній контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу представники ОРДЛО вимагають участі в переговорах Майї Пирогової, засудженої за тероризм в Україні. Українській стороні запропонували три варіанти дій, які були відкинуті.

Про це на телеканалі "Україна 24" член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Сьогодні працювали всі підгрупи, дві ще працюють на даний момент. З ранку було засідання робочої групи з політичних питань, воно проходило в неформальній формі, неофіційно йшли консультації представників ОБСЄ з представниками ОРДЛО, потім Росії, потім України. Сторони шукали можливість проведення переговорів з урахуванням того, що Україна заявила, що не буде сідати за стіл переговорів з Майєю Пироговою, засудженою за тероризм в Україні", – повідомив Гармаш.

За його словами, сторона ОРДЛО наполягає на її участі, і як вихід вони запропонували три варіанти:

"Перший – це ігнорувати кримінальні справи стосовно учасників переговорів. Другий – вони згодні прибрати Пирогову зі своєї так званої делегації, але в обмін вони хочуть, щоб ми прибрали Дениса Казанського – після 11 місяців у ТКГ вони раптом дізналися, що у них проти нього відкрито кримінальну справу. Вони прирівняли його до Пирогової. За їхнім "законодавством" йому інкримінується стаття, якою передбачена смертна кара і конфіскація майна. На питання представника України, яка держава засудила Казанського, представники ОРДЛО не змогли відповісти. І третій варіант – це просто проводити засідання без експертів і радників, тобто без нас і їх так званих експертів".

Гармаш зазначив, що українська делегація "відкинула всі варіанти, оскільки вони не є для нас прийнятними, ми не можемо легітимізувати їх ні в якій формі".

Як повідомляла Рубрика, Міністр зовнішніх справ Кулеба прибуде у Брюссель на позачергове засідання Комісії Україна-НАТО.

Також нагадаємо, що за даними західних агенцій, держсекретар США Ентоні Блінкен також цього тижня відвідає Брюссель для обговорення дій Росії, спрямованих проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: