fbpx
Сьогодні
19:19 13 Кві 2021

У "Слузі народу" підтримали ліквідацію ОАСК

Фото: пресслужба "Слуги народу"

"Слуга Народу" підтримує рішення Президента Володимира Зеленського внести до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва, адже довіра суспільства до нього втрачена.

Про це сказав голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко в кулуарах парламенту, передає пресслужба партії.

"Ми це рішення можемо тільки вітати. І вітаємо черговий крок на шляху до встановлення справедливості та проведення реальної судової реформи, на яку очікує суспільство", – наголосив він.

Народний депутат нагадав, що таким чином Зеленський скористався своїм законним правом, адже відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проєкт якого вносить до Верховної Ради Президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

"Є символи корупції, неефективності в економіці і є символ ганебної судової корупції, про яку вся країна знає. І це, на жаль, – Окружний адміністративний суд, у якому, за рішеннями попередньої влади, розглядаються всі справи, в яких відповідачем є держава. Фактично ми побачили, що цей суд став поганим прикладом і будь-які реформи можуть бути поставлені під загрозу. Збільшення довіри до суду – таким має бути результат судової реформи", – підсумував Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, Зеленський вніс до Ради як невідкладний законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: