fbpx
Сьогодні
21:29 13 Кві 2021

Таран заявив, що Росія може планувати для України повторення грузинського сценарію

Міністр оборони України Андрій Таран сьогодні, 13 квітня, зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Сторони обговорили суттєве загострення ситуації в районі операції Об'єднаних сил, зокрема істотне нарощування військової присутності РФ вздовж кордону з Україною та на території окупованого Криму. Андрій Таран звернув увагу співрозмовника на розгортання поблизу українських кордонів передових командних пунктів та системи управління військами РФ.

таран

Фото: mil.gov.ua

Така концентрація російських військ на півночі, сході та півдні України, на думку Андрія Тарана, загрожує не лише безпеці України, але й стабільності в Європі.

"Ми не можемо дозволити собі недооцінювати ситуацію і цілком свідомі, що Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію 2008-го року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення Збройних Сил України у нападі на мирне населення, тим більше, що вже понад 400-м тисячам осіб на окупованих територіях видано російські паспорти", – повідомив Андрій Таран.

таран

Фото: mil.gov.ua

На його думку, найпотужнішим сигналом, здатним не допустити активізації російської агресії, могло б стати надання найближчим часом Україні Плану дій щодо членства в НАТО. У цьому Україна розраховує на позицію Франції, як члена Північноатлантичного Альянсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: