fbpx
Сьогодні
13:31 13 Кві 2021

Справи Майдану: Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому голові районного суду Києва

Прокурори Офісу генерального прокурора повідомили про підозру колишньому голові одного з районних судів Києва – судді у відставці, а нині адвокату.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, заради залякування мітингувальників, які 29 грудня 2013 року були учасниками руху автоколони від Хрещатику до резиденції "Межигір'я" експрезидента, суддя за відсутності доказів притягнув до адміністративної відповідальності двох осіб за нібито невиконання водіями вимог про зупинку (ст. 122-2 КУпАП).

"25 січня 2014 року суддя призначив їм найбільш суворий вид адміністративного стягнення за таке правопорушення – позбавлення права керування транспортним засобом", – ідеться в повідомленні.

Разом з цим, слідство встановило, що притягнуті до відповідальності громадяни взагалі не брали участі в автопробігу до "Межигір'я" і навіть не мали водійських посвідчень. Один із них є особою з інвалідністю першої групи, яка потребує для пересування сторонньої допомоги.

Ексголові суду інкримінується незаконне перешкоджання проведенню мітингів і демонстрацій, вчинене службовою особою (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: