fbpx
Сьогодні
20:56 13 Кві 2021

Рада провалила введення штрафів за порушення самоізоляції

Фото: unian.ua

Верховна Рада не набрала достатньо голосів за законопроєкт про введення штрафів за порушення правил самоізоляції та обсервації. Законопроєкт 4540 передбачає адміністративну відповідальність у вигляді стягнення 3400-8500 грн за порушення порядку самоізоляції та обсервації під час карантину, якщо це не призвело до поширення хвороби.

За ухвалення проголосували лише 199 народних депутатів. Закон відхилено, пише LB.ua.

Усіх позитивно тестованих на ковід мали вносити в додаток "Дія", щоб слідкувати за дотриманням домашнього режиму. Щоправда, поки незрозуміло, як бути з людьми, які не мають смартфонів.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час представлення законопроєкту повідомив, що до судів надійшло більше 6000 справ щодо порушень самоізоляції, але суди перевантажені, тому необхідно надати місцевій владі повноваження притягати до відповідальності.

Голова профільного комітету Михайло Радуцький повідомив, що одна інфікована коронавірусом людина, котра порушує самоізоляцію, може заразити 10 людей, тому треба слідкувати за самоізоляцією.

"Порушення особою порядку обовʼязкової самоізоляції, обсервації, запроваджених у рішенні про встановлення карантину, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, — тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться у законопроєкті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: